Fietsplan

Het is bij ons mogelijk om via uw werk een fiets aan te schaffen in één van onze winkels. Dit kan op verschillende manieren. Dit kan onder andere via het Nationale Fietsplan, Bedrijfsfietsen of de WKR regeling, maar ook gewoon onderling met uw werkgever. We zijn erg flexibel.

Hieronder vindt u informatie over de procedure van Nationale Fietsplan en de WKR regeling. Mocht u op een andere manier een fiets via uw werk willen aanschaffen, neem contact met ons op zodat we dat samen kunnen realiseren. Het is helaas niet mogelijk om een fiets online aan te schaffen via uw werkgever. U zult de fiets in één van onze winkels moeten aanschaffen.

Nationale Fietsplan

Naast de WKR-regeling heeft uw werkgever ook een andere mogelijkheid om u te helpen bij de aanschaf van uw nieuwe fiets: Werkgevers mogen fietsende werknemers belastingvrij maximaal 19 cent per kilometer vergoeden voor woon-werkverkeer. Dit is gelijk aan de vergoeding voor de auto. Werkgevers mogen een renteloze lening verstrekken voor de aanschaf van een fiets. Deze lening kan worden afgelost met de kilometervergoeding. Beide opties mogen buiten de WKR-regeling worden gegeven. Via het nieuwe fietsplan bestelt u volgens onderstaande stappen eenvoudig uw nieuwe fiets:

Stap 1.

Vraag uw werkgever of u een fiets aan mag schaffen via het fietsplan en voor welk bedrag dit mag. Uw werkgever kan deze administratie zelf beheren, of werken met een bemiddelaar zoals NFP/FiscFree® of BFN.

Stap 2.

Zoek uw nieuwe fiets uit in ons uitgebreide fietsaanbod online of in de winkel. Heeft u een nieuwe fiets gevonden? Kom dan naar één van onze winkels om de formulieren in te vullen en de rest af te handelen. Heeft u nu een nieuwe fiets gevonden die meer kost dan dat uw werkgever toestaat? Dan dient u het meerbedrag zelf netto bij te betalen.

Stap 3.

Voor de betaling bent u afhankelijk van de regels binnen uw bedrijf. Vraag dus aan uw werkgever wat voor u de beste optie is. Zo kan u zelf betalen en declareren, maar kan het ook zo zijn dat uw werkgever betaalt via een factuur. Sommige bedrijven schakelen een WKR bemiddelaar in. Wanneer de betaling voldaan is, kan u uw fiets ophalen bij één van onze winkels.

Meer informatie kan u vinden op de website van Nationale Fietsplan.

 

Bedrijfsfietsen

Het BFN fietsplan werkt heel eenvoudig. Werkgevers geven van tevoren zelf aan welke regels zij willen hanteren en welke bedragen er mogen worden verrekend. Ook wordt aangegeven welke brutoloonbestanddelen in aanmerking komen om de fiets te kunnen verrekenen. De werknemer maakt vervolgens een keuze uit de wijze van verrekening.
Daaruit wordt automatisch een aanvulling op de arbeidsovereenkomst (AAO) gegenereerd om de aanschaf daadwerkelijk te kunnen verrekenen. Zowel de bestelling als de AAO worden automatisch ter accordering aan u voorgelegd. Dit proces bespaart de werkgever veel tijd en voor de werknemers is de aanschaf van een ‘fiets van de zaak’ nog gemakkelijker geworden. Uw werknemers zoeken een fiets uit bij de rijwielhandelaar, waardoor advies en service gewaarborgd zijn.

Stap 1.

Vraag uw werkgever of u een fiets mag aanschaffen via Bedsrijfsfietsen en welke bedragen verrekend mogen worden.

Stap 2.

Zoek uw nieuwe fiets uit in ons uitgebreide fietsaanbod online of in de winkel. Heb u een nieuwe fiets gevonden? Stuur dan een e-mail met alle gegevens naar [email protected] of kom naar één van onze winkels. Heeft u nu een nieuwe fiets gevonden die meer kost dan dat uw werkgever toestaat? Dan dient u het meerbedrag zelf netto bij te betalen.

Stap 3.

Vul het bestelformulier op deze pagina in.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Bedrijfsfietsen.

WKR regeling

Uw fiets aanschaffen via de WKR doet u eenvoudig door onderstaande stappen te volgen:

Stap 1.

Vraag uw werkgever of u een fiets aan mag schaffen via het fietsplan en voor welk bedrag dit mag. Uw werkgever kan deze administratie zelf beheren, of werken met een bemiddelaar zoals NFP/FiscFree® of BFN.

Stap 2.

Zoek uw nieuwe fiets uit in ons uitgebreide fietsaanbod online of in de winkel. Heeft u een nieuwe fiets gevonden? Stuur dan een e-mail met alle gegevens naar [email protected] of kom naar één van onze winkels. Heeft u nu een nieuwe fiets gevonden die meer kost dan dat uw werkgever toestaat? Dan dient u het meerbedrag zelf netto bij te betalen.

Stap 3.

Voor de betaling bent u afhankelijk van de regels binnen uw bedrijf. Vraag dus aan uw werkgever wat voor u de beste optie is. Zo kunt u zelf betalen en declareren, maar kan het ook zo zijn dat uw werkgever betaalt via een factuur. Sommige bedrijven schakelen een WKR bemiddelaar in.

Zijn er extra kosten aan verbonden?

Zowel NFP/FiscFree® als BFN rekenen een vergoeding (administratiekosten e.d.) van 15% over de eerste €749,00 van de fiets (dus maximaal €112,35) en over eventuele accessoires. Daarnaast kan een eventuele restprijs ontstaan als de prijs van de fiets de uitkering en/of vergoeding van uw werkgever overschrijdt. Zodra deze vergoeding én de eventuele restprijs door u aan Ado Bike zijn overgemaakt, wordt de fiets uitgeleverd.

Vergelijken